Казвам се Роси и съм зависима от тиквичките 🙂
Така би звучало моето излияние, ако имаше “Клуб на зависимите от Тиквички”. Мъжа ми се шегува, че мога да издам книга със 101 рецепти с тиквички. Логично продължение на това е да ги включа и в хранителният режим на Цуцетата ми. А откакто сами си ги отглеждаме, в хладилника ни винаги се намират поне 3-4 кг от тях. Та рецептата:
- 2 тиквички
- 2 моркова
- 2 яйца
- Пилешко месо (аз обаче нямах и сложих малко рибка, която ми беше останала)
- 1 с.л. кокосово масло
- брашно-колкото поеме, така че да стане гъста смес, като за кекс. Аз ползвах царевично и оризово, затова не бухна, но вие можете да ползвате и обикновено или пълнозърнесто.
- куркума и черен пипер (тези винаги вървят заедно, за да може да се усвои куркумата, иначе минава транзит през коремчето, а е изключително полезна и за тях и за нас)
Сварих предварително тиквичките и морковите. Добавих в последните 2,3 минутки преди да махна от котлона и рибката. Ако го правите с пилешко месо го сложете в началото, заедно със зеленчуците.
Пасирах всичко и обърках сместа с брашното, яйцата и останалите добавки.
Пече се на 160-170 градуса върху хартия за печене. Може да се съхранява в хладилник до 10 дни.
Ако остане 😉