Yellow dog

  • галерия
  • фотография
  • блог

Как започна
всичко?

Да създадем професионално оборудвано студио за фотосесии на домашни любимци е сбъдната мечта.

Когато започнах да снимам кучета първо като хоби, а след това професионално, знаех, че един ден ще имам студио, в което да мога да пресъздам всички артистични портрети, които си представях. 

Емоциите от снимките и защо това има значение!

Три пъти започвам да пиша бележката за себе си и си признавам, че ми е трудно. Всеки модерен гуру на маркетинга ще каже, че трябва да си отговорим на въпроса „Защо правите това, което правите?“, но аз наистина мразя клишетата. Сигурно е редно да започна с фразата „Обичам животните.“, но за мен това е даденост. Винаги е било така и вярвам, че те са по-добрата част от света.

Четох още много статии, започвах, триех, почвах наново и все отлагах, защото усещах, че не това искам да ви кажа… до една съботна вечер, в която просто погледнах очите на моето куче. Всъщност аз правя всичко това, защото обожавам усещането, което ми дава тя. Спокойствието, сигурността, любовта в най-чистият ѝ вид. Обичам да виждам как се променя през годините и много често ровя по папките да гледам бебешките ѝ снимки.

Днес тя е вече с побеляла муцунка, очичките ѝ са помътнели, но по-силно от всякога знам, че любовта, която изпитах към нея и в последствие към останалите ми кучета е моето най-значимо Защо?

Защо станах професионален фотограф на домашни любимци?

Защото искам и мога да ви дам един незабравим спомен! Спомен за мигове, които отговарят на думата „Завинаги“ и ви обещавам, че това ще е един от най-хубавите ви моменти заедно, защото това е вашият ден, на вас и на вашето куче или коте и всичко, което ще направя е да ви дам тази емоция. Да усетите връзката ви, да видите игривият поглед, любимото носле, лапичката, която то поставя в ръката ви и нежното близване по лицето.

Това е моята супер сила – да ви осигуря момент, който ще помните цял живот.

****

Все пак не можем да минем и без кратка бележка за автора 🙂

Завършила съм „Художествена и приложна фотография“, а веднага след това – „Графичен дизайн и реклама“. Цял живот живея сред изкуство и определям моят стил като модернистично – класически. Завършила съм редица курсове за кучешка психология, а 2020та година се сертифицирах и като професионален фотограф на домашни любимци. Малко след това завърших и обучението си при един от най-добрите ретушисти в България и смело мога да твърдя, че наистина съм много добра в това.

През 2023та спечелих сребърен и бронзов медал в един от най-големите световни конкурси за фотография с два мои любими кучешки портрета на Рино и Йоко.  Член съм на редица фотографски академии и не спирам да се уча всеки ден.

****

Да създадем професионално оборудвано студио за фотосесии на домашни любимци беше моя мечта. Инвестирахме много време да обмислим пространството до най-малкият детайл и към днешна дата мога с гордост да споделя, че студиото разполага с най-съвременната техника и осветление, както и много най-различни аксесоари и декори, за да може да получите наистина разтапящи сърцето фотографии с вашите домашни любимци. Очаквам с нетърпение да бъда част от вашата приказка!

С обич,

Росица

Защо да изберете Студио Жълто Куче?

Професионално осветление

Студиото разполага с най-висок клас осветителни тела и техника, така че всяко движение на кучето да може да бъде запечатано в кадър. 

квалифициран фотограф

Освен висшето ми образование – „Художествена и приложна фотография“ се обучавах при най-добрите световни фотографи в жанр „Домашни любимци“

 

„Fine Art“ ретуш

Свободата, която дават уменията в ретуша е незаменима, независимо дали иде реч за портрет или сложни манипулации – за всичко това се изискват високи познания в областта на пост обработката.  

От снимка до Изкуство

Вярвам, че създаването на спомени, не трябва да се ограничава само до цифров файл, затова имаме голям избор от печатни произведения, които могат да красят вашият дом.

Лично отношение

Преди сесията ще обсъдим всички детайли, за да може и вие и вашият любимец да се чувствате спокойни. Вярвам, че фотографията е миг от живота, който е неповторим и мисията ми е да го придам с любов и внимание.

уют и комфорт

И не на последно място, в студиото винаги има топло кафе и чай, вкусни бисквитки, тиха музика и удобен кът за почивка и разговори преди и по време на фотосесията.

Тук е и мястото да споделя и основната ми муза – моите кучета.

Кая е пухкав кокер шпаньол на 10 години и е първото ми куче – мечтано и много чакано. На нея е посветено и логото на студиото. Тя е любов, нежност, вярност и безкрайни пътешествия.

Айо е кучешката ми душа вече 5та година. Влезе в живота ми случайно, но по някакъв странен начин, стана основният герой в самото създаване на студиото. Тя е най-свободният дух, който познавам и всеки ден се уча от нея.

Последна, преди само година дойде и Дима, която намерихме в много тежко състояние. Докато успеем да излекуваме всички травми от живота ѝ на улицата, осъзнахме, че не можем да се разделим с нея и много естествено зае третата позиция в нашето кучешко царство.

Не е нужно да пиша какво значат за мен те. Само знам, че съм много по-щастлив човек благодарение на тях!

Съдържанието е защитено. Функцията за щракване с десен бутон е деактивирана.